«Den gode lærer» – endelig på kino i Oslo

Etter et år på reise landet rundt blir nå dokumentarfilmen «Den gode lærer» av Trine Vollan satt opp på kino i Oslo. Første visning blir på Saga Kino 11. juni kl. 19.00 med regissør og flere av filmens aktører tilstede. Deretter settes filmen opp i en uke på Klingenberg.

Filmen er en kjærlighetserklæring til alle gode lærere og en motvekt til all kritikk de utsettes for. Filmen er laget av Trine Vollan som er mor til to skolebarn i Osloskolen, og Inge Eidsvåg, en av landets fremste pedagoger, har hovedrollen.

Visninger på Klingenberg kino:
Fredag 12. juni kl. 18.30
Lørdag 13. juni kl. 18.30
Søndag 14. juni kl. 18.30
Mandag 15. juni kl. 18.30
Tirsdag 16. juni kl. 18.30
Onsdag 17. juni kl. 18.30
Torsdag 18. juni kl. 18.30

NRK lagde et innslag om filmen den 13.05.2014. Filmen har også sin egen Facebook-side. Billetter til festpremieren 19. juni kan bestilles her.

Omtale i forbindelse med Bergen filmfestival:

Hva er en god lærer?
En god lærer er en kunstner, sa Steinbeck. Og du husker henne helt sikkert – eller ham – læreren som danket ut alle sine kolleger og ga så mye mer. Slike lærere kan knapt beskrives, bare oppleves. Og det er først og fremst opplevelsen av de gode lærerne Trine Vollan forsøker å formidle i sin dokumentar DEN GODE LÆRER. Filmen bruker Inge Eidsvåg og hans tanker om undervisning og pedagogikk som utgangspunkt for sin drøfting av hva en god lærer er – for ikke å si hvordan de blir til.
Eidsvåg har selv vært lærer gjennom hele sitt arbeidende liv, og er en av landets mest anerkjente på sitt felt. Filmen veksler mellom Eidsvåg og Vollans egne observasjoner og tanker om læreryrket. Hvordan påvirker det økende kravet om rapportering skolen? Hva er det viktigste en lærer kan møte elevene med? Hvor er skolen på vei? Dette er spørsmål filmen prøver å besvare, og i en tid hvor mange lærere føler at deres profesjon trues av abstrakte rapporteringsmål og andre utslag av et overivrig byråkrati, har slike spørsmål sjelden vært mer relevante.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*